Duurzame logistiek voor de binnenstad Amsterdam weer een stap dichterbij

Met het slaan van de damwanden en het bouwrijp maken van de grond zijn de voorbereidingen voor de bouw van de Amsterdam Logistic Cityhub (ALC) nu toch echt begonnen. In 2021 zal in het havengebied van Amsterdam ALC zijn deuren openen en een nieuw, duurzaam logistiek concept voor de stad introduceren. De bouw ervan is het antwoord van de ALC op de vraag naar slim, elektrisch en gebundeld transport van goederen naar het stadscentrum van Amsterdam. In 2030 moet de bevoorrading van Amsterdam namelijk volledig CO2-neutraal zijn. Vrachtauto’s met diesel- en benzinemotoren mogen dan de stad niet meer in. 

De locatie van het ALC-gebouw met haar terreinen aan de Ankerweg is strategisch bijzonder gunstig. De 125.000 m2 opslagruimte, 10.000 m2 kantoren en 1.600 parkeerplaatsen bevinden zich straks op nog geen 7 minuten van de ring A10. De ligging aan het Noordzeekanaal biedt tevens de mogelijkheid om ook over het water goederen aan te leveren, naar het hart van de stad te transporteren én retourstromen mee te nemen de stad uit. Het hele gebouw wordt 24/7 bewaakt en zo ook de parkeerverdiepingen die uitkomst bieden aan werknemers die ’s ochtends de stad in moeten en er ’s avonds weer uitgaan. Zij kunnen, al dan niet georganiseerd, met schoner vervoer of OV verder reizen. In het gebouw zijn naast opslag, parkeerplaatsen en kantoren ook een groot restaurant en een duurzame daktuin met groentekassen voorzien.

De eerste paal van de Amsterdam Logistic Cityhub zal in oktober dit jaar geslagen worden. Meer informatie vindt u op de website www.amsterdamlogisticcityhub.nl. Hier schrijft u zich ook in voor de nieuwsbrief.

WIJ GEBRUIKEN COOKIES

Om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.