Nieuw havenbedrijf wil pakketjes leveren met elektrische boot

Een nieuwe ‘cityhub’ in de Amsterdamse haven moet zorgen voor veel minder bestelbusjes en vrachtwagens in de stad. In plaats daarvan gaan pakketjes, horecabestellingen en bouwtransporten dan per elektrische boot Amsterdam in.
Dat is de gedachte achter het Amsterdam Logistic Cityhub (ALC), een nieuw havenbedrijf dat maandag is gepresenteerd. In 2021 moet het 160 miljoen euro kostende ALC er staan.
Het worden eigenlijk twee distributiecentra bovenop elkaar, zegt ALC-directeur Wouter Moll. In totaal gaat het om maar liefst 125.000 vierkante meter opslagruimte. De investering komt van de kapitaalkrachtige ondernemers Robert van der Wallen en Wim Beelen, die met zijn afvalverwerkingsbedrijf Beelen direct naast het ALC zit in de Amsterdamse haven.

WIJ GEBRUIKEN COOKIES

Om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.