1700 nieuwe, emissievrije parkeerplekken in Amsterdam

Amsterdam, maart 2020 – Amsterdam legt de lat hoog; in 2030 is het de allereerste stad ter wereld die volledig emissievrij is. Naast elektrisch rijden, uitstootvrij vervoeren en slimmer bezorgen, zal er flink gesneden worden in het aantal parkeerplaatsen binnen de ring. Over vijf jaar zullen er al 10.000 minder parkeerplaatsen in het centrum van Amsterdam zijn. Om de mobiliteit van en naar de binnenstad te kunnen verduurzamen, slaat de volgend jaar te openen Amsterdam Logistic Cityhub (ALC) alvast de handen ineen met ParkBee. Deze scale-up op het gebied van innovatieve exploitatie van parkeerruimte zorgt ervoor dat automobilisten straks gemakkelijk een van de 1.700 parkeerplaatsen van ALC kunnen reserveren of er direct kunnen parkeren met parkeer-apps als Parkmobile en Yellowbrick.


Voor transporteurs, werknemers en bezoekers van de stad Amsterdam wordt het er niet eenvoudiger op om met hun voertuig de stad te bereiken, laat staan een parkeerplaats te vinden. Het nieuwe circulaire logistieke centrum in het havengebied van Amsterdam, ALC, biedt niet alleen een duurzame oplossing voor de toenemende logistieke belasting van de stad, maar komt ook tegemoet aan het groeiend tekort aan parkeerplaatsen. In de toekomst kunnen mensen hun auto parkeren op de 1.700 parkeerplaatsen in het 24/7 geopende en beveiligde logistieke centrum. Vanaf de parkeerplaats worden ze met een elektrische boot of ander emissievrij vervoer van en naar de stad gebracht.


Slim parkeren
ParkBee zorgt voor slimme tools en de automatisering van het parkeeroppervlak, zodat automobilisten straks gemakkelijk een van de parkeerplaatsen in ALC kunnen gebruiken. Wouter Moll, projectdirecteur van ALC: “Het partnership met ParkBee geeft ons de mogelijkheid om van de Amsterdam Logistic Cityhub ook een slimme people hub te maken. Het is al vanaf 2021 dé oplossing om filevrij én emissievrij in de stad te komen.”

Rutger Schuur van ParkBee vult aan: “Het is heel verstandig om alle parkeerruimte vanaf het begin zo efficiënt mogelijk uit te geven. Met onze digitale en geïntegreerde oplossing maken we het mogelijk om de 1.700 parkeerplekken optimaal te benutten en de stad straks voor mensen bereikbaar te maken. Automobilisten weten vooraf of er plaats is bij ALC en hoe laat ze er daadwerkelijk kunnen parkeren. Wij bieden hiervoor ons platform.”


Over ALC
Amsterdam Logistic Cityhub wordt een duurzaam gebouw voor opslag en distributie met 125.000m2 aan opslagruimte en ruim 10.000 m2 aan kantoorruimte in de haven van Amsterdam. Het centrum wordt ontwikkeld door Larendael Investments. Het is gelegen direct aan het Noordzeekanaal en is gemakkelijk bereikbaar vanaf de A10 en de S101. Het stadscentrum van Amsterdam ligt op zeven minuten varen en de ring Amsterdam bevindt zich op een kilometer afstand. ALC wordt ontwikkeld in samenwerking met Port of Amsterdam, Gemeente Amsterdam, Rijkswaterstaat en Beelen Next.
Amsterdam Logistic Cityhub zal eind 2021 volledig operationeel zijn.


Over ParkBee
ParkBee verbetert de parkeerindustrie met slimme technologie. ParkBee werkt als een B2B platform en heeft partnerships met Parkmobile, Park-line, ParkNow, RingGo en Yellowbrick. Ook via het webportaal van ParkBee kunnen mensen een vrije parkeerplaats vinden en direct reserveren voor een bepaalde tijd. Daarmee wordt parkeren efficiënter en kunnen bedrijven en particulieren parkeerruimte delen. Zoeken en rondrijden om een parkeerplek te vinden, wordt beperkt en het gebruik van parkeergarages wordt gestimuleerd. Zo kan ook het parkeren op straat worden verminderd. Uit cijfers van het bedrijf blijkt dat in 2019, over 24 uur gemeten, slechts 15% van de parkeerruimte in publieke garages daadwerkelijk werd benut. ParkBee is op dit moment actief in twee landen (Nederland en de UK) en op 195 locaties in 46 steden.

WIJ GEBRUIKEN COOKIES

Om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.