Emissievrij goederenvervoer door de grachten stapje dichterbij

Amsterdam Logistic Cityhub ziet grote kansen om de distributie en de bevoorrading van de binnenstad emissievrij te maken. Het hart van de stad heeft een uitgebreid netwerk van grachten, rivieren en kanalen die de druk op het wegennet in de stad sterk kunnen verminderen. Weg met de ronkende bestelbusjes, in plaats daarvan goederenvervoer met stille, nieuw ontwikkelde elektrische bevoorradingsschepen. Deze emissievrije en elektrisch aangedreven Canal Cruisers zijn in lengte, breedte én hoogte geoptimaliseerd voor het grachtennetwerk en kunnen worden ingezet voor het vervoer van goederen, maar ook personen. Goederen en personen gaan vanaf de cityhub over het water de stad in en op de terugweg gaan retourgoederen en zelfs afval de stad weer uit. De flexibele zitplaatsen kunnen eenvoudig worden weggeklapt om plaats te maken voor pakketten en pallets. Een kleine kraan of hefplateau op de boot kan de goederen op een eenvoudige manier op de bezorglocatie aan wal zetten.

Inmiddels is het technische ontwerp van de Canal Cruiser gereed en zijn in het ontwerp ook zogenaamde sputpalen opgenomen, waarmee de boot zichzelf kan verankeren op de bodem van de gracht. Zo wordt voorkomen dat de tere kades van de Amsterdamse grachten bij het laden en lossen worden belast. Op dit moment wordt bekeken of de Canal Cruiser in de toekomst ook met waterstof kan worden aangedreven.

WIJ GEBRUIKEN COOKIES

Om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.