BREEAM excellent

Ontwerp 

Gelegen op steenworp afstand van het centrum, is Amsterdam Logistic Cityhub ontworpen om de last mile van en naar Amsterdam te verkorten. Direct verbonden aan de A10 en het Noordzeekanaal, zijn de gebruikers binnen no-time bij de klant of consument. Door emissievrij transport te faciliteren, gaan we samen voor een maximaal duurzame logistieke keten. Na realisatie behoort ALC tot de meest duurzame sorteer- en logistiekcentra van Nederland.

 

Bouw en bedrijfsvoering

Bij ALC zetten we niet alleen in op duurzame logistiek; ook de bouw van de faciliteit gebeurt zo duurzaam mogelijk. Circulair en CO2-neutraal staan hierbij centraal. We gebruiken duurzame materialen en eigen opgewekte energie. Op het dak van de faciliteit is een ruim oppervlakte van 45.000 m2 gevuld met zonnepanelen. Boven de kantoren worden nog eens tien windturbines geplaatst. Zo is niet alleen het ontwerp en de bouw maximaal duurzaam; ook de bedrijfsvoering zal energieneutraal plaatsvinden.


Wim Beelen, ondernemer en bedenker van ALC: “Een echt duurzaam concept gaat verder dan alleen de bouw. Bij ALC kunnen bedrijven ondernemen met oog op de toekomst. Een groene bedrijfsvoering en emissievrij transport; alles wordt gefaciliteerd vanuit deze locatie.”

WIJ GEBRUIKEN COOKIES

Om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.