Amsterdam Logistic Cityhub gaat in zee met Social Boat

In de haven van Amsterdam wordt hard gewerkt aan Amsterdam Logistic Cityhub: Nederlands eerste XXL logistieke stadshub met meerdere verdiepingen. Met een nieuwe kijk op stadslogistiek is dit een inspirerende plek om te pionieren en innoveren, ook op sociaal gebied. Hier op het terrein staat de homebase van Social Boat. Dit is een initiatief van TalentHub Amsterdam, dat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt de kans geeft te werken aan hun toekomst. Bij Social Boat staat het maatschappelijk verantwoord bouwen, onderhouden en verhuren van elektrische sloepen centraal. Circulariteit en inclusiviteit spelen hierbij een belangrijke rol. 

Duurzaamheid en sociale impact

Na realisatie zal Amsterdam Logistic Cityhub (ALC) een van de meest duurzame logistieke centra van Nederland zijn. Niet alleen is de stadshub ontworpen om schone logistiek van en naar onze hoofdstad te faciliteren, ook de bouw gebeurt zo duurzaam mogelijk, met focus op circulair en CO2 neutraal. Daarnaast is ALC betrokken bij de stad Amsterdam, haar omgeving en de mensen die er leven. “Duurzaamheid is één van onze speerpunten. We bouwen letterlijk aan de toekomst. Hoe mooi is het dat we ook sociale impact kunnen maken door een mooi initiatief als Social Boat te ondersteunen,” aldus Wim Beelen, ondernemer en bedenker van ALC.

Bouwen aan een toekomst vol kansen

“Veel bedrijven praten over social impact. Wim Beelen laat het al twee jaar zien in de praktijk door ruimte te bieden aan TalentHub op het terrein waar ALC wordt gebouwd”, zegt Martin van Baekel van TalentHub Amsterdam. Met steun van de gemeente Amsterdam verbindt de TalentHub bedrijven aan mensen die hun draai (nog) niet kunnen vinden op de arbeidsmarkt. Ongeacht achtergrond, opleiding of ervaring, worden mensen hier uitgenodigd en uitgedaagd te werken aan hun talent door middel van een leerstage. Het werk dat ze doen, heeft een circulair en verbindend karakter. Social Boat is één van de activiteiten van TalentHub Amsterdam. Samenwerken betekent hier vooral samen ontwikkelen. “ALC is een inspirerende plek om te bouwen aan een toekomst vol kansen.”

Samenwerken, samen ontwikkelen

In een loods omgetoverd tot homebase, werken per jaar veertig ‘crewleden’ van Social Boat aan hun ontwikkeling. Naast de bouw en het onderhoud van houten sloepen – waar het initiatief haar naam aan te danken heeft – pakken ze ook projecten voor ALC op. Zo hebben de crewleden in samenwerking met de hovenier het concept voor de daktuin en catering uitgewerkt, waarin circulariteit centraal staat. Denk aan meubilair gemaakt van hergebruikte materialen en tomaten geteeld in eigen daktuin. Ook de aannemer wordt tijdens de bouw ondersteund door Social Boat, bijvoorbeeld bij het maken van bewegwijzeringsborden. 


Over Amsterdam Logistic Cityhub

Amsterdam Logistic Cityhub is Nederlands eerste XXL logistieke stadshub met meerdere verdiepingen. Ontworpen om de stedelijke last mile te verkorten, zal ALC het hoofd bieden aan de toenemende drukte en gebrek aan ruimte in en rondom onze hoofdstad. Met meer dan 220.000 m2 aan duurzame totaaloplossingen biedt de faciliteit haar gebruikers alle ruimte om te opereren en groeien. Met haar unieke locatie direct aan het Noordzeekanaal en de ringweg A10, biedt de stadshub nieuwe vormen van 100% emissievrij transport over land en water. Voor maximale duurzaamheid worden zonnepanelen en windturbines op de locatie gerealiseerd. ALC wordt in Q3 2022 opgeleverd. 

Meer over ALC? https://ctparkamsterdamcity.nl

Over Social Boat

Social Boat is een activiteit van TalentHub Amsterdam, dat een initiatief is van Level 5. Level 5 koppelt innovatieve ideeën en circulaire concepten aan mensen en organisaties die zich willen ontwikkelen. Dit leidt tot duurzame arbeidsplaatsen. Wij geloven dat elk mens van waarde is en dat het belangrijk is om de ontdekking en ontwikkeling van deze waarde aan economisch perspectief te verbinden. Zo ontstaat wederkerige en daarmee duurzame waarde voor mens en maatschappij.

Meer over Level 5? https://level-vijf.nl/

WIJ GEBRUIKEN COOKIES

Om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.