Aangescherpte regels voor zwaar verkeer in Amsterdam

Met aanscherping van de 7,5 ton zone, gelden naar verwachting per 1 oktober 2021 strengere regels voor zwaar verkeer in Amsterdam. De aanscherping heeft als doel het verminderen van de piekbelasting van kwetsbare bruggen en kademuren, en het veiliger maken van de binnenstad. De aangescherpte regels gelden voor het gehele gebied binnen de s100. 

Met deze ontwikkeling wordt het nog belangrijker om in te zetten op alternatieve vormen van transport, om zo bedrijven en consumenten in de binnenstad te kunnen voorzien van goederen en pakketten. Denk aan transport over het water, wat veel duurzamer, efficiënter en veiliger is dan transport over de weg. Met haar multimodale ontwerp is Amsterdam Logistic Cityhub (ALC) hier perfect op ingericht. De faciliteit heeft een privé kade van 180 meter met voldoende los- en laaddocks voor (elektrische) boten, die binnen 7 minuten varen in de binnenstad zijn. Met haar unieke last mile locatie is ALC de perfecte plek voor het transport van pakketten via kleiner wegvervoer zoals (elektrische) busjes en fietskoerier. ALC is uitgerust met meer dan 200 laadpunten voor verschillende transportvormen. Door partnerschappen binnen de hub te stimuleren, kunnen gebruikers van ALC slim samenwerken voor de bezorging en retournering van pakketten.

Meer weten over wat ALC kan betekenen voor uw bedrijf? We gaan graag in gesprek.

WIJ GEBRUIKEN COOKIES

Om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.