CTPark Amsterdam City gaat open voor de verhuur.

Het casco van de eerste XXL-cityhub en de logistieke infrastructuur zijn klaar. De komende weken wordt de laatste hand gelegd aan de binnenkant. Het complex gaat begin 2023 open.

 

CTPark Amsterdam City is een voor Nederlandse begrippen uniek gebouw, stelt Remon Vos, CEO van CTP, eigenaar van het complex. ’’Het is ontworpen om de ‘last mile’-distributie van en naar het centrum van Amsterdam en omringende steden sneller, efficiënter én zero-emissie te laten verlopen per boot, elektrische vrachtwagen, bus, auto of e-bike.’’

 

‘Alles kan en mag in de cityhub’

Drie jaar geleden startte de bouw van de zeslaagse ‘last mile’-cityhub in het Amsterdamse havengebied. ’’Het is mooi dat de bouw zover gevorderd is dat we kunnen starten met het vullen van de cityhub’, zegt Wim Beelen, initiatiefnemer van de XXL-cityhub verheugd. ’’Ik hoop dat we dat kunnen doen met gebruikers die onze passie delen om efficiënter en duurzamer te werken, minder energie te gebruiken en minder CO2-uitstoot te bereiken. En die in de toekomst willen kijken hoe ze de stad samen kunnen bedienen.’’

De cityhub omvat 125.000 m² opslag- en ‘last mile-’distributieruimte’ verdeeld over twee verdiepingen. Er is gerekend op verdere groei met 80.000 vierkante meter. Voor de verhuur van het gebouw is INDUSTRIAL real estate partners aangesteld. 

CTP neemt de tijd om CTPark Amsterdam City te vullen met gebruikers. ’’Alles kan en mag in de cityhub’’, zegt Remon Vos. ’’Bedrijven vinden er alle ruimte om al hun bedrijfsactiviteiten uit te voeren, van opslag, productie, het verpakken tot de distributie van hun producten. Gebruikers uit de hele breedte van voorzieningen die een stad nodig heeft, van de e-commerce, foodsector, horeca tot bouwsector kunnen er terecht.’’

WIJ GEBRUIKEN COOKIES

Om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.